www.dardana.tk.......ju uron festat
  si te formatoni pc
 

Si ta formatizoni Pc

 

Si ta formatizojm pc shtypni Delete ose Entf. dhe do kaloni ne Bios. Pastaj shtypni Advanced

BIOS Features Dhe pastaj shtypni F10 dhe Yes dhe Vendoni CD dhe pastaj fillon proceduara
e formatimit Kur del ne kompjuterin tond si ne foton me lart ti klikon ne ENTER pr0020me
vazhdu procedura e instalimit te Windowsit Kur del si ne foto ti klikon ne F8 pr0020me pranuar
licensen nga microsofti
 
Kur del ne kompjuter tondin si ne foton me lart ath0065r 006bt0075 ti vendos cfar deshiron te
besh.. A deshiron te besh formatimin e PC apo do t 0062esh particion. P.sh..Ke dy particione,
C dhe D.Pra do ta fshish njerin particion dhe deshiron te vendosh particone t 0072eja bh0065t
ks0068tu. Pra ti e markon partiticionin D: ( ne foto s'ke partiticion D: ) klikon ne shkronjen D qe
do me thon me Delete partiticionin edhe Enter masandej del me kliku shkronjen L qe do me t
hon Lose All data in you drive ti prap klikon ne Enter dhe kthehsh prap si ne foto, por pa
partiticionin D: Pastaj e nenvizon particionin C: dhe klikon ne shkronjen C dhe ath0065r 006dund
te krijosh particion.Dhe ti jep vleren, p.sh. ns0065 ne HDD(Hard Disk) ndodhen 30 000 ti e
bn002015 000 ks0068tu qe HDD(Hard Disk) ndahet dysh.(Kjo pjes nuk s0068t 006ee foto)
Si ta besh at 006bthehesh prap si ne foto, PO KI MENDJEN TASH DO TE DUKET SI NE FOTO
Ne foto nuk ka partiticione. Ti e nenvizon haps0069rn0020e Hard Diskut C dhe e shtyp Enter.
Ateher kompjuteri automatikisht e krijon nj 0070artiticion, madhs0069a e partiticionit s0068t
0061q sa s0068t 0069 madh hardisku ne kompjuterin tn0064. Kur klikon ne Enter kalon ne
foton tjetr0020me posht 0064he shiko..
 
Kur del ne kompjuter tondin si ne foton me lart ath0065r 0074i vendos cilin formatim don me marr
FAT32 apo NTFS Un 0070referoj NTFS ata qe s0068t 0069 pari ( Quick ). Pershkak se formatimi
kryhet me shpejt s'ke nevoj te presisht aty 1 ore deri sa te formaton kadal dal 000a Kur del si ne
foto ath0065r 006bompjuteri e formaton hardiskun tond Tash kopjohen filet kryesore qe duhen
pr0020me vazhdu instalimi i Windowsit XP. Aty jan 0064o file qe e kontrollojn se '006ba ki ti ne
kompjuter pershembull: Cfar kartele te zerit e ke pastaj Cfar kartele t'grafikes e ke cilin Kontroll
Chip e ki ne motherboard ( SIS, apo Intel ka edhe te firmave tjera ) krejt krto i kontrollon ne fillim
qe te dit 0063far duhet te instalohet. Windows ka shum 0064rivera dhe ai i instalon t 0067jitha,
por ns0065 pas instalimit, te kerkohen dirvera te tjera duhet ti instalosh vet.
MOS HARRO! Pr0020gjith
0064riverat e Windowsit te duhen me shum 0073e 3-4 DVD, pasi 1 DVD nuk mjafton pr0020gjith
0064riverat qe jan
 
Tash mbrenda disa sekondave kompjuteri vet RiStartohet.
 
Start faqja e Windowsi XP para finales se instalimit. 
Pasi te kontrollohen gjith 0070jeset e montuara ne PC, do filloje te instalohen gjith
0064rivet qe ndodhen ne CD dhe do kopjohen ne PC. Koha aty tregon perafersisht edhe
sa minuta kan mbet deri n 0066und te instalimit Kjo kohe ndryshon sipas kompjuterit,
kompjuterat e vjetr0020more me shum 006bohe me e instalu kurse kompjuterat e ri
instalohet pak ma shpejt windowsi xp. 
 

Kur ne kompjuterin tn0064 del si ne foto ath0065r 0055RIMEEE ti je ve 006ee
finale. kt0075 skam un 0063far te shkruj me shum.002e. 
Kommentar zu dieser Seite hinzufügen:
Dein Name:
Deine Homepage:
Deine Nachricht:

 
  sod ishin 1070568 Besucher (5973057 Hits) ne dardana.tk
. .
 
 
Diese Webseite wurde kostenlos mit Homepage-Baukasten.de erstellt. Willst du auch eine eigene Webseite?
Gratis anmelden