www.dardana.tk.......ju uron festat
  krijo radio online
 

Te nevoitet me pas WindowsXP ProfesionaL dhe normal e dini qe duhet me pas qasje 24 ore ne INT-ernational NET-work (INTER-NET)

po ashtu duhet ta instaloni (IIS Services)

Instalimi i IIS behet ne kete menyre:
Shko Start -> Control Panel -> Add/Remove Programs ->ne fund Add/Remove Windows Components

Pastaj shkon ku shkruan Internet Information Services dhe klikoni Details
dhe zgjedhe World Wide Web Service pastaj kliko OK dhe prit deri sa te instalohet Kujdes: CD-ne e Windows XP Professional duhet ta keni ne CD room

Duhet me pas IP statike po ashtu Winampin te instaluar

Pastaj beje download ShoutCast Server-in ketu : http://www.shoutcast.com/download/serve.phtml dhe pastaj instaloe

Pastaj beje Download ShoutCast DJ DSP : http://www.shoutcast.com/download/broadcast.phtml dhe pastaj instaloe

Pastaj ne kete menyre beje konfigurimin e Shout Cast Serverit:

Hape->My Computer pastaj-> Local Disck C: pastaj -> Program Files -> kerkoe Shoutcast >sc_serv.ini

pasi ta gjejsh sc_serv.ini hape me notepad

Shiko ne Notepad dhe gjeje ku shkruan maxuser=32 kete numer 32 beje 100

pastaj shiko ku shkruan password=changeme, kete changeme ndryshoe por mos e harro se pastaj me vone na kerkohet

Po ashtu gjeje ku shkruan portbase=8000 numrin 8000 ndryshoe dhe beje 8015

Tani beje "Save" dhe mbylli te gjitha windows dritaret

Pastaj vepro keshtu:

Shko -> Start -> Programs -> Shoutcast Dnas -> Shoutcast Dnas (console) kete e len te hapur po ashtu shko tek Winamp-i kliko me klik djathtë diku lart

tani shko tek Options-> Preferences dhe hapet nje dritare

Pastaj shko tek : Dsp/Effect -> Nullsoft Shoutcast Source dsp v1.8.2b [dsp_sc.dll]

Pastaj do hapet 1 dritare tjeter ku shkruan "Shoutcast Source"

pastaj shiko gjeje apo shko tek "OUTPUT":

posht shkruan "address" dhe aty e shenoni IP tuaj statike qe e keni

tek "PORT" e shkruani 8015 poashtu tek "Password" shkruje passwordin qe e ke dhene me lart tek sc_serv.ini

pastaj te "ENCODER" zgjedhe " 1 " poashtu tek "RECONNECTION TIMEOUT" shkruaje 0

Pastaj shko ne "yellowpages" dhe shkruaj diçka qka te deshiron p sh ix & nixer

Pastaj Shko tek butoni tjeter "ENCODER": dhe tani tek "ENCODER TYPE" zgjedhe mp3 encoder

Gjithashtu shko tek "ENCODER SEETINGS" clickoe 24kbps 22.050khz mono

Pastaj shko tek INPUT: ( kjo na lejon qe te zgjedhim qe a duam te leshojm muzik nga Sound Card apo nga Winamp-i dhe e zgjedh se cilen deshiron

Pastaj kthehemi prap tek butoni "OUTPUT" dhe klikojm "CONNECT"

Dhe pastaj normal e dini qe duhet me di IP tuaj statike qe e ke dhene si dhe Passwordin
 

Kjo eshte nje nga format e krijimit te nje Radio Online..Kommentar zu dieser Seite hinzufügen:
Dein Name:
Deine Homepage:
Deine Nachricht:

 
  sod ishin 1070565 Besucher (5972941 Hits) ne dardana.tk
. .
 
 
Diese Webseite wurde kostenlos mit Homepage-Baukasten.de erstellt. Willst du auch eine eigene Webseite?
Gratis anmelden